header image
Home arrow Weblog Xan arrow Softtennis arrow Landenteams
Landenteams PDF Print
User Rating: / 1
PoorBest 
Wednesday, 12 September 2007

Gedoucht en wel zit ik nu in mijn hotelkamer achter de laptop om een uur of 6.....en dat is inderdaad geen goed nieuws..tenminste..we zijn niet erg ver gekomen in het kampioenschap voor de landenteams. Maar er waren weer heel wat helden die opstonden vandaag!!

Landenteams: dat vraagt misschien om enige uitleg. Dit is het belangrijkste onderdeel voor de koreanen. Je vormt een team met maximaal 6 heren of 6 dames. Een team moet 2 dubbels en 1 singel spelen tegen een ander land. En zo wordt een afvalschema afgewerkt. Alle wedstrijden worden over 2 dagen verspreid gespeeld.  

De nederlandse dames hebben een wereldprestatie geleverd in de 1ste ronde: We moesten tegen Peru, maar die waren er niet (bang voor ons denk ik ;-))) dus we hebben dik gewonnen met 3-0!!! ;-) Het mooie is dat bij zo'n walkover alle procedures gewoon afgewerkt moeten worden. Wij moeten ons dus gewoon bij de verzamelplaats in een nette rij opstellen, naar de baan lopen, daar netjes in een rijtje staan, naar het net lopen op aangeven van de scheidsrechter, aanhoren dat we echt gewonnen hebben, en dan weer netjes in een rij weer achter de scheidrechter aan van de baan aflopen. Ach..we zijn weer een ronde verder...

In de 2de ronde was de wereldprestatie van het team wat minder groot. Helaas moesten we tegen Korea, en die zijn niet veel slechter geworden na een nacht slapen. In de eerste dubbel hebben FRANCIS en ANJO gevochten als leeuwinnen.

..en toen stopte ik met schrijven...want we moesten gaan eten.

Nu is het de 12de, en zitten we weer op het park. Ik ga verder met het verhaal:

FRANCIS en ANJO vochten dus als leeuwinnen. In een game werd het zelfs erg spannend, toen lukte de slimme lobjes en was het netwerk goed scherp. Helaas lukte het net niet een game af te snoepen.

In de tweede wedstrijd moest MARA aan de bak. Zij moest singelen tegen de finaliste in de singels en die kon niet rustig aan en relaxed een tempootje lager spelen. Mara is supersnel, heeft bijna alles terug en kon mooie winners slaan met haar forehand. Na een ace van haar werd zelfs de scheidrechter een beetje zenuwachtig denken we, want de sterke service daarna hielp hij om zeep door een voetfout te callen...jaja.. ;-) Jammer Mara..de game winnen is niet gelukt, dus geen gratis etentje voor jou!!

Toen stonden we met 2-0 achter, en volgens alle berichten hoefde MYONIE en XANDRA dan niet meer te spelen...maar wat schets onze verbazing, wij moesten toch wel gewoon de baan op. Laten we hier maar kort over zijn, geen wedstrijd om trots op te zijn.

De heren daarentegen kunnen trots en met meer dan opgeheven hoofd Korea verlaten. Wat een vechtlust hebben zij getoond en wat hebben zij goed gespeeld!

In de eerste ronde was Venezuela aan de beurt, een goed team maar ze agen kansen.

NICKY en IWAR begonnen in de eerste dubbel. Zij wonnen de westrijd vrij makkelijk.

PAUL speelde tegen een stevige venezuelaan, iets te stevig en veel te onsportief maar helaas speelde hij net wat beter: De score was 2-4.

1-1: dus de beslissende dubbel moest de baan op. ROMERO en MARCEL waren niet op elkaar ingespeeld maar dat was nergens aan te merken!! Ze speelden de venezuelanen helemaal weg!!!  

In de tweede ronde mochten ze tegen China opdraven. Een goed team, maar van de 4 toplanden de minste. Echte topsporters geloven altijd in hun kansen, dus de spirit en het geloof waren er.

De eerste dubbel werd nu gespeeld door MARCEL en ROMERO. Wat stond Romero achterin goed te rallyen, hij is zo goed geworden de laatste maanden!!! Marcel is na de mix en de dubbel al redelijk aan het veel hogere tempo gewend geraakt en staat te retourneren en aan het net te dansen of hij nooit iets anders heeft gedaan!!! Gevochten en geknokt en heel goed gespeeld, maar helaas werd de wedstrijd verloren met .....

Nu lag de druk dus op de schouders van NICKY, als hij verloor was het team uitgeschakeld. In Azie hebben ze nog nooit een europeaan zo goed zien spelen. Iedereen was onder de indruk, de chinesen zelf klapten soms zelfs voor ballen van Nicky, en dat is niet de gewoonte in een sport waar wordt gejuicht voor een dubbele fout. De chinees begon goed, en Nicky, misschien wat gespannen moest wat aan zijn spel wennen (wat een zwabberende backhand had die man), als snel stond Nicky met 1-3 achter. Toen begon de backhand van Nicky goed te lopen, en de chinees werd constant op het verkeerde been gezet. Dacht hij een rally al gewonnen te hebben, Nicky haalde de bal nog en sloeg hem in de meest onmogelijke hoeken terug. De wanhoop straalde steeds duidelijker van het hoofd van de chinees af...dit had hij niet verwacht.

Nicky kwam knokkend terug tot 3-3 zodat de tie-break gespeeld moest worden. Onder geschreeuw, gejuich en gedans van al het publiek behaalde Nicky de mooiste overwinning van de week door met subliem spel de tiebreak naar zich toe te te trekken; het publiek ontplofde bijna!!

1-1!!! Het was dus mogelijke!!! Paul en Iwar betraden het strijdveld voor de laatste, beslissende dubbel. Iwar was geweldig aan het serveren en stormde steeds naar het net om de snoeiharde ballen af te volleren. Paul stond achterin en liet in de rally's de chinesen alle kanten van de baan zien. Ook zij hebben de chinesen flink zenuwachtig gemaakt en erg laten zweten, maar helaas trokken we toch aan het kortste eind. Met een nipt 1-2 verlies van China moest Nederland het Worldchampionship Softtennis 2007 in Anseong verlaten.

Het was een geweldige belevenis, iets wat de meesten van ons nog nooit meegemaakt hebben en waarschijnlijk nooit meer zullen meemaken. Wat mij betreft is het meer dan alle trainingen waard geweest!!!

< Previous   Next >