header image
Home arrow Weblog Xan arrow Softtennis arrow Het slot
Het slot PDF Print
User Rating: / 0
PoorBest 
Friday, 14 September 2007

De laatste dag van de 13th worldchampionship softtennis in Anseong. Een minder goede dagvoor het nederlandse team omdat wij geen acte de presence hoeven te geven op de baan: we zijn allemaal uitgeschakeld. Voor ij persoonlijk, en volgens mij voor meer mensen in het team wel een goede dag omdat we nu eindelijk wat slaap kunnen inhalen. Het waren vermoeiende dagen met heel veel indrukken en weinig slaap, dat maakt de onderlinge omgang in deze nieuwe groep soms wat geprikkeld.

Ook een goede dag voor velen omdat we nu ook ut konden gaan. Na een zoektocht naar elkaar in de stad hebben we daarom ook gedanst in de enige club in de stad, een leuke tent met veel te harde muziek (ik weet het..ik word echt oud)

En wat heb ik lekker geslapen, om een uur of 11 was ik weer in het land der levenden. Tijdens deze winterslaap heb ik wel iets leuks gemst. Ons hotel ligt aan een golfbaan en er is een groep 's ochtends gaan afslaan.

Om een uur of half 1 zijn we naar het stadion vertrokken om daar te lunchen en de finales van de landenteams te aanschouwen. Zowel bij de dames als bij de heren moest in de finale Korea tegen Japan spelen. Volgens ons zou Japan geen kans maken: kijk maar naar de uitslagen van alle individuele onderdelen..Korea overheerst, Japan heeft niets in te brengen.

Bij de dames kregen wij helemaal gelijk: de koreaanse dames hadden 2 partijen nodig om de japanse te verslaan, en  dat waren geen spannende partijen. Het deed de japanse singelspeelster in huilen uitbarsten.

Bij de heren was het een ander verhaal. De eerste dubbel leek niet zo te lopen bij de koreanen en voor al de japanner bij het net leverde hele goede volley's. Die partij werd dus verrassend door de japanners gewonnen. Daarna de singel. Een beer van een koreaan tegen een pezige japanner. Na 2 games was de koreaan zo buiten adem dat hij mer rust nodig had dan toegestaan. Hij kreeg alle hoeek van de baan te zien en rende zich rot op steeds weer die korte balletjes op zijn back-hand. Bij 3-3 moest een tie-break gespeeld worden, maar hij was te kapot. De grootste verrassing van het toernooi gebeurde op de laatste dag!

Na de laatste prijuitreiking werd iedreen de bus in geleid en werden we naar het spelersdorp gebracht voor de sluitingsceremony. Alle landen waren weer aanwezig op een groot veld vol met tafels.De nodige speeches werden gevolgd door een heerlijk buffet; gelukkig eens wat anders dan in het hotel en bij het stadion, want het eten was prima, maar een week lang precies hetzelfde is toch wel veel van het goede). Tijdens het eten waren nog wat optredens van de groepen die de spelers tijdens de openingsceremonie gemist hebben, omdat we toen stonden te wachten totdat wij het stadion in mochten lopen.

Na het eten ging de muziek aan en werd er gedanst..en nog belangrijker, werden shirtjes geruild.

Een mooie, maar vooral gezellige afsluiting van een memorabel toernooi.

Hebben we onze doelstelling bereikt? Duidelijk is geworden dat Korea, Japan en Chinees taipei een paar flinke stappen verder zijn dan wij. Bij de top van Europa horen wij zeker, ik denk samen met Hongarije. Ook kunnen wij goed concurreren met de mindere aziatische landen als Indonesië en Thailand.

De komende 4 jaar hard trainen, misschien met wat stages in Azië en met veel jonge enthousiaste talenten: wie weet wat we dan kunnen laten zien op de 14th worldchampionship softtennis!!

ps. Dit was het verslag over het WK, stukjes over de rest van onze belevenissen in Korea zijn te vinden onder...je raad het al...Zuid-Korea.

< Previous   Next >