header image
Home arrow Weblog Xan arrow Zuid-Korea arrow Treinstation Seoul
Treinstation Seoul PDF Print
User Rating: / 0
PoorBest 
Saturday, 15 September 2007

We zijn aan het wachten..en nog eens aan het wachten op het treinstation Yongsan, want we hebben nog een uur voor onze trein naar Gwangju vertrekt. Het zure is dat er een groots en prachtig winkelcentrum is..maar ja...dat het daar niet zo gezellig rondlopen is met onze koffers. Dus ik zit hier te pruilen en me te vervelen.. ;-)) Dan maar een stukje schrijven ;-)) Nog meer leuk nieuws...we zien nu op tv dat het de komende dagen alleen maar regent en dat er een storm op ons afkomt.. Het regent hier vaak volgens mij..zo vaak dat elk winkelcentrum en restaurant in het bezit is van een paraplu-inpak-machine tegen het druipen...dat hebben we zelfs in ons kikkerlandje niet!!

De trein vertrekt om 13:10 en we komen om 16:01 in Gwangju aan. We willen morgen naar Bonseong, naar de theeplantages..en verder zijn onze plannen nog heel erg onduidelijk..wel lekker eigenlijk..we zien wel..

Gister hebben we een erg natte dag achter de rug. We wilden de middag beginnen in het paleis Changdeokgung. Hier mag je alleen naar binnen onder begeleiding van een gids en de engelse rondleiding was om half 4, dus we hadden nog wat vrije tijd. Die hebben we stukgeslagen door in de straat van ons hotel rond te struinen, de bekende sportmerken en toeristische winkels..niets bijzonders eigenlijk. Daarna met de metro (perfect metrostelsel hebben ze hier!) naar het paleis.

Dit paleis was indrukwekkender dan het eerste paleis dat we hebben gezien. Omdat het onder leiding van een gids was, de hele rondleiding duurde nog geen anderhalf uur, hebben we maar een klein deel van het complex gezien. De overheersende kleur is groen (Korea ziet zichzelf graag als een natuurminnend land), het dak van het belangrijkste gebouw is blauw.

De koning en koningin hebben aparte gebouwen voor hun leven overdag, omdat volgens de leer van Confucius mannen en vrouwen zo weinig mogelijk contact moeten hebben. Dit geldt echter alleen maar voor overdag, ik denk dat Confucius het nut van een nageslacht ook wel inzag, dus 's nachts mochten de man en vrouw wel samen zijn. Via speciale loopbruggen kon het echtpaar elkaar ontmoeten in een gebouw tussen de twee leefvertrekken: de slaapkamer.

Erg indrukwekkend is de "Secret Garden". De tuin dankt zijn naam aan het feit dat alleen de koninklijke familie hiertoe toegang had. Ook hier hebben we maar een erg klein deel van mogen aanschouwen..maar wat mooi, rustig, vredig en....NAT. Ik was zo slim een witte rok en slipper aan te hebben. Mijn achterkant leek wel op de achterkant van een fietser zonder spatbord in de regen!!

Bij deze rondleiding kwamen we nog een amerikaanse jongen tegen, over de 2 meter lang, en rood krullend haar: hij heeft in dit land geen gebrek aan aandacht!!!

Na dit bezoek zijn we weer snel naar het hotel gegaan om droge en schone kleren aan te trekken, om daarna op zoek te gaan naar een restaurant uit de lonely planet: een bekend koreaans bbq restaurant. Dat werd een wanhopige zoektocht door een erg leuke wijk, waar geen geen letter engels gesproken of geschreven werd. Toen we het opgegeven hadden dat specifieke restaurant te vinden zijn we op de gok enkele restaurants binnen gestapt: het enige wat te krijgen was is varkensvlees. Geen succes dus...en weer kleddernat natuurlijk, ondanks de aangeschafte paraplu.

Ja..wat dan...we zijn maar terug gegaan naar de toeristische wijk waar ons hotel ligt en hebben daar een verukkelijke australische steak gegeten.

In Gwangju hebben we hopelijk nog veel kans om de koreaanse keuken verder te ontdekken.

P.s. Maurice bedenkt zich op dit moment dat Mara & Iwar in Japan zitten, Arjen & Myo ergens in Korea en de rest van het Nederlandse team (hopelijk voor hun) al weer op een oor in hun eigen bed liggen. Raar idee is dat.

Last Updated ( Saturday, 15 September 2007 )
< Previous   Next >