header image
Home arrow Weblog Xan arrow Zuid-Korea arrow Gwangju
Gwangju PDF Print
User Rating: / 0
PoorBest 
Sunday, 16 September 2007

Starbucks in Gwangju: 21:00.

Regen, regen en nog eens regen..en daar hoort natuurlijk ook een goede wind bij. Het is dat de temperatuur boven de 20 graden ligt anders dacht ik echt dat ik in verkleed Nederland rondliep!! We hebben nu 3 dagen achter elkaar regen gehad, met een tussenpoze van een paar veel te korte uurtjes. Dit waren mijn mopperzinnetjes (kan niet beloven dat het onderwerp verder niet meer aan bod komt ;-)...Wat hebben we allemaal meegemaakt sinds ons laatste stukje?

Natuurlijk de treinreis naar Gwangju: luxe trein, kaartspelletje niets bijzonders dus. In Gwangju wel iets bijzonders: we slapen in het "Hotel Hiddink Continental". Niet het beste hotel hier..maar dit konden we niet laten passeren natuurlijk. Erg mooi: de hele lobby is behangen met foto's van Hiddink en het koreaanse nationale voetbal-team, zodra je echter boven komt is te zien dat het hotel 5 jaar gelden met een andere naam door het "leven" ging, overal staat de naam "Hotel Prima Continental" te lezen.
We moeten eerlijk bekennen dat dit hotel niet ons hoofddoel was voor een bezoek aan deze stad. Zoals ook in het telegraafartikel te lezen is dat opvallend in het hotel hangt, zijn de theeplantages in een nabijliggend dorpje de attractie van de omgeving. Eerst mogen we echter nog een middag in Gwangju rondstruinen: gezellige smalle straatjes, waar de flikkerende reclameletters en uithangborden je tegemoet schreeuwen. De straatjes zijn volgepakt met stromen jongeren die de kledingzaakjes bezoeken of een restaurantje uitzoeken. Hier is het ons gelukt een goed BBQ restaurant te vinden waar ze niet alleen varkensvlees serveren. Heerlijk gegeten, maar nog steeds zijn we over de koreaanse keuken niet zo enthousiast als over de chinese..of indonesische natuurlijk ;-)
BBQ-en: dat is hier ietwat anders dan bijvoorbeeld in Australië of bij ons in de tuin. Er staan in zo'n restaurant allemaal tafeltjes met een uitschuifbaar wasempkapje erboven. Je krijgt een pot hete/brandende kolen op je tafel met daarboven een rooster in de vorm van een molshoop. Om het rooster heen is een soort opvangreservoir met bouillon. Op het rooster worden slierten vlees gelegd (zie foto). Na het vlees geknipt en gedraaid te hebben kan je gaan eten: haal het vlees van het rooster, doop dit in een sausje (geen idee wat voor sausje, sorry), leg dit in een slablad (of koolblad, of muntblad, of...) en doe hier nog een heet sausje overheen en wat groenten of zo van de verschillende sidedishes die op tafel staan. Vouw het blad op en stop dit op zo'n charmant mogelijke wijze in je mond. Natuurijk zijn knoflook en uien in overvloed aanwezig.
Het is hier een stuk prettiger eten dan in China vind ik..de tafelmanieren komen wat meer overeen met wat wij gewoon vinden. Je wordt echter wel geacht door te eten, en als je klaar bent met eten moet je opstappen..hoezo gezellig natafelen.

Vandaag zijn we aan het hoofddoel van ons bezoek aan Gwangju toegekomen: de theeplantages. Eerst 1,5 uur de bus naar Boseong, van daar nog 10 minuten met de andere bus (en jullie vergeten het niet he...het hoost!!!) en toen moesten we de bus uitstappen..in de middle of nowhere (ok...we zagen aan de parkeerplaatsen dat hier weleens meer mensen komen...maar die waren er vandaag duidelijk niet..hoe zou dat nou komen???). Bij het eerste de beste tentje hebben we 2 poncho's gehaald en we zijn de uitdaging aangegaan...we zagen niets moois in de buurt..maar ja..we waren er nu toch..We liepen het modderige pad op (want het regende echt verschrikkelijk!!), mijn voet verdween minstens een halve meter in een zompig, stiekem verstopt, gemeen, vast dodelijk, moeras (ok..een modderig plasje), en toen.....was alles weer helemaal de moeite waard!!! De theeplantage is echt prachtig!!! Eigenlijk net een heel groot veld met repeterende, mooi geknipte buxussen. Enigszins vergelijkbaar met de rijsstterrassen van Long-ji, iets kleiner van opzet...en natuurlijk toch weer heel anders ;-) Mooi, mooi mooi.(ik moet opschieten..anders is de stroom op...). We hebben daar wat rondgeklauterd en gewandeld, foto's gemaakt, en toen lekker gegeten in het restaurant op de plantage.

Met de taxi en bus weer terug, naar het hotel, omkleden: want het regent hier!!!! we waren kleddernat. En nu dus in de stad, gelopen naar deze starbucks...en je raadt het nooit..het is droog!!!!!! Morgen gaan we weer reizen: 4 uur met 2 bussen naar het oosten.

Groetjes

< Previous   Next >