header image
Home arrow Weblog Xan arrow Zuid-Korea arrow Gyeongju
Gyeongju PDF Print
User Rating: / 9
PoorBest 
Monday, 17 September 2007

Vandaag hebben we een busreis van 4 uur achter de rug in een heerlijk luxe bus. Zoveel beenruimte heb ik in Nederland, waar toch iets langere mensen wonen, nog nooit gehad!

We hebben helaas te weinig tijd voor alle dingen die we zouden willen doen, 1 week is toch wel kort voor een heel land. Dat is dus keuzes maken. De havenstad Busan hebben we overgeslagen en we zijn rechtstreeks naar Gyeongju gereden; volgens de folders is het hele stadje een museum zonder muren. Het staat ook op de World heritage list of zoiets. Je begrijpt het, de verwachtingen zijn hoog!

Ook het national park, niet ver van Seoul, dat op het verlanglijstje stond zal het zonder ons bezoek moeten doen.

Wel tijd voor Gyeongju dus. Om half 2 kwamen we hier aan, we hebben onze spullen in een hotel bijna naast het busstation gedumpt en we zijn de stad in gelopen, gewapend met de lonely planet en een toeristische kaart. (valt trouwens wel op..in Korea zijn maar weinig toeristen die los rondlopen ;-)) zeker westerse toeristen zie je nauwelijks, helemaal niet buiten Seoul). Een van de hoogtepunten van deze stad zijn de graftombes. Koningen en andere belangrijke mensen uit de Shilla-periode werden in een houten kamertje gelegd. Deze werd bedolven onder een hele grote hoop stenen, hier werd aarde opgelegd en grasmatjes. Een soort pyramide..maar dan heel anders ;-)) De grootste tombe of heuvel is 22 meter hoog, en er zijn er hier tientallen. Een tombe hebben ze leeggehaald, zodat je een dwarsdoorsnede kon zien, en de inhoud van die kamer: veel goud en jade. Indrukwekkend.

Daarna doorgelopen door wat heerlijke parken, de meesten ook met graftombes. Maurice was de hele middag zoet, hij heeft zich uitgeleefd in het fotograferen van padestoelen, bloemen en vlinders. Het resultaat mag er zijn (zie foto's). Vervolgens hebben we een iets minder indrukwekkend (vind ik tenminste) paviljoen bezocht. Een aangelegd meer waaraan oorspronkelijk 5 gebouwen stonden. Deze zijn allemaal afgebrand, maar 3 van deze gebouwen zijn weer herbouwd in oorspronkelijke staat..mwah...

Het was tijd voor de wandeling terug richting stad, nog via een oude opslagplaats voor ijs en via modderige paden met eekhoorntjes. Tijd voor de eerste behoorlijke maaltijd van vandaag (een dag op chips en koekjes leven is het toch ook niet helemaal). We kozen deze keer voor een leuk aangekleed restaurant (eigenaar is een gedegen verzamelaar van poppen, (valk)parkieten en stenen) waar je een maaltijd voorgeschoteld krijgt van soep met rijst. Niet heel bijzonder zou je zeggen, ware het niet dat je enkele side-dishes krijgt: in totaal 28!!! Soort indonesische rijsttafel of tapas-maaltijd maar dan koreaans. Erg leuk, en er zaten een paar hele lekkere dingen bij!! (Sorry Maurice, maar ik vond de oesters in een hete suas en het varkensvlees in een andere hete saus toch het lekkerst).

Nu zitten we in het hotel, met gratis wireless internet in de kamer (wel het enige luxe in het hotel, er is zelfs geen lift...en ja er is meer dan 1 verdieping). Dus hier zitten we nu de avond..chatten, stukje schrijven, foto's uploaden, lezen en het programma voor morgen opstellen.

< Previous   Next >