header image
Home arrow Weblog Xan arrow Nieuw-Zeeland arrow The Catlins
The Catlins PDF Print
User Rating: / 0
PoorBest 
Thursday, 27 November 2008
Omdat we wat extra tijd hebben (althans dat dachten we!!!) hebben we ons een trip door The Catlins veroorloofd. The Catlins is een natuurgebied met veel bomen rond het zuidelijke kustgebied.
We hoefden voor het eerst sinds tijden niet de wekker te zetten (ja vakanties kunnen ook afmattend zijn ;-)), dus hebben we lekker uitgeslapen. Hierna zijn we op pad gegaan. We zijn begonnen met een boswandeling bij Kaka Point. Een leuke korte wandeling een verlaten bos, waar bij een aantal bomen aangegeven stond hoe ze heten en wat hun kenmerken waren.
Hierna zijn we doorgereden naar Nuggets Point. Hier zouden we wederom zeehonden, -leeuwen en misschien wel -olifanten te zien krijgen. En dat klopte. Alleen voor het laatste beest weten we niet of we die ook echt hebben gezien. Een (nieuwe) wandeling leidde ons namelijk naar een vuurturen op een hoge klif. Vanuit hier hadden we uitzicht op de mooie rotsen in het water een naastliggend strand waar de dieren lagen te rusten, net het water uitkwamen, aan het spelen waren. Noem maar op. We konden ook naar naar pinguins kijken, echter dat hebben we niet gedaan omdat de kans hierop erg klein was. De geeloogpinguins komen twee uur voordat de zon ondergaat en de blauwe pinguins als het al donker is aan land. Dit was nu dus nog niet de juiste tijd. Bovendien was het weer nog steeds niet top.
Dus reden we door voor weer een nieuwe wandeling. Nu na een mooie waterval. Zeer de moeite waard. Eindelijk kon ik spelen met mijn camera en lange sluitertijden proberen. Of het gelukt is mogen jullie zelf oordelen (zie foto's)!
Op een uitkijkpunt onderweg dacht ik een hele kudde (of hoe heet dat bij pinguins?) pinguins het ondergelegen strand te zien opwaggelen. Xandra was nog vol overtuigd dat het hier ging om houten paaltjes (eerlijk gezegd geloofde ik het in eerste instantie ook niet) toen de paaltjes zich toch heel langzaam richting het bos bewogen. Zouden het dan toch tientallen pinquins zijn geweest? Eenmaal beneden gekomen waren we beiden overtuigd dat het pinguins geweest moesten zijn, maar we konden geen spoor meer van de pinguins meer ontdekken. Helaas! Waarschijnlijk was het nog veel verder weg dan waar wij het strand opliepen.
Inmiddels was het al laat geworden merkten wij (tja, uitslapen heeft ook z'n nadelen), dus zijn we op zoek gegaan naar een slaapplaats in de nietszeggende stad Invercargill, waar ze inwoners (lees: studenten) proberen te lokken met goedkope studiefaciliteiten. Ik wed dat ze na hun studie direct weer vertrekken.

Nu zitten we in Queenstown en gaan we morgen aan ons grote avontuur starten: de Milford Track. Hierdoor zijn we vermoedelijk vijf dagen niet on-line. Ons eerste bericht zal op 2 december zijn. Sinterklaas heeft dan Nederland alweer bijna verlaten.

By the way, heel toevallig kwamen we er vanmiddag pas achter dat het al de 27ste is. Oeps! Dan moeten we zo naar de voorlichting van onze wandeling toe en dan gaan we morgen lopen in plaats van overmorgen. Oeps! Daar gaat onze relaxte dag Queenstown: kijken naar al die actievelingen die bungjee jumpen, speed boaten, paragliden, driewieler-karten, jet boaten en weet ik wat nog meer. Queenstown is overigens wel de leukste en mooiste 'stad' die wij in Nieuw-Zeeland hebben kunnen ontdekken.

Tot gauw,
KUS Xan & Mo

Last Updated ( Thursday, 27 November 2008 )
< Previous   Next >