header image
Home arrow Weblog Xan arrow AustraliŽ arrow Sidney
Sidney PDF Print
User Rating: / 0
PoorBest 
Wednesday, 01 August 2007

Vandaag waren we de hele dag in de Blue Mountains, een national park ten zuid-westen van Sydney ten grote van Nederland! De naam heeft het park te danken aan de blauwe nevel die meestal boven de bomen hangt...een soort regenboog van een kleur. Het park bestaat voor een groot deel uit Eucalyptusbomen en de olie van deze bomen verdampt een beetje. Wanneer hier zonlicht op valt wordt dit licht gebroken net zoals wanneer de zon schijnt als het regent. Bij water verschijnt door het breken van het licht een heel spectrum, bij dit soort olie verschijnt alleen de kleur blauw. Nou ja...zo is het mij tenminste uitgelegd, geen idee of het verhaal klopt, maar het klinkt voor een natuurkundig leek als ik erg geloofwaardig.

Maar..ik moet eerlijk bekennen dat me al meer dingen zijn wijs gemaakt die achteraf niet helemaal bleken te kloppen: Het boek over Australië, daar heb ik het eerder over gehad en wil ik het eigenlijk nooit meer over hebben, is een eerste voorbeeld. Een tweede voorbeeld is dat iemand mij uitlegde dat koala's zoveel slapen (ongeveer 20 van de 24 uur) omdat ze Eucalyptus-bladeren eten, en deze bladeren zouden een verdovende werking hebben!! Klinklare onzin heb ik vandaag gehoord.... het eerste deel klopt, ze eten deze bladeren, maar ze zijn zo slaperig omdat in deze bladeren erg weinig voedingsstoffen zitten....ze hebben dus met al hun eten te weinig energie om wat te doen. Genoeg theorieen gespuit nu..wat hebben we vandaag meegemaakt:


Gisternacht hebben we in een leuk gezellig hostel geslapen en we zijn de dag vannochtend begonnen met een wandeling door het park met een gids (we wilden eigenlijk de hele dag met deze gids lopen, maar helaas, vandaag stond alleen een korte tour op het programma). Deze gids (door de Lonely Planet, onze bijbel, aangeraden) wist heel erg veel (zover door ons te controleren natuurlijk..maar goed). Hij liet ons voetsporen van een walibi zien, vertelde over spinnen, slangen, bomen, eetbate en niet eetbate planten, Aboriginals en nog veel meer. Echt een interessante en leuke ochtend en een wandeling van een uur of 2.

Hierna zijn we gaan luchen in een leuk tentje in Katoomba, een heel mooi gebouw, prachtig versierd. Dat is sowieso opvallend in dit dorpje, tot nu toe hebben we qua architectuur niet zoveel bijzonders gezien, vooral in het noorden zijn de meeste gebouwen van hout en niet overdadig versierd of opvallend mooi strak. In dit dorp staan veel mooie gebouwen, art deco overal om je heen, genieten dus!!


's Middag zijn we op aanraden van dezelfde gids naar een plek gegaan om zelf te wandelen. Met een trein of gondel kon je naar beneden en daar kon je erg mooi wandelen. Naar beneden met een motorisch vervoermidfdel vonden we een beetje onder onze waardigheid, dus we zijn naar beneden gelopen.....en dat kostte mij wat meer energie dan gehoopt......het is lang geleden dat ik op grote hoogte, langs diepe diepten heb gelopen (volgens mij is Nepal 3 jaar geleden..) en was ik er aan het eind in Nepal een beetje aan gewend geraakt.....dat effect was weer volledig wegge-ebt...wat een schijtert ben ik toch (sorry for the French). Maar...wie maakt er ook doorzichtige (van dat rasterwerk) trappen in de bergen zonder leuningen!!!!! De wandeling naar beneden was mooi en zeker de moeite waard...maar eigenlijk moet ik dit of vaker doen..of nooit doen!!

Beneden viel het allemaal erg tegen, er was een wandelroute op een soort houten veranda, die half was gesloten wan die vol was met gekrioel van toeristen (hoeveel japanners bestaan er eigenlijk in de wereld???). Hier zijn we dan ook niet erg lang gebleven.

Een motorisch vervoermiddel voor de terugweg naar boven vonden we zeker niet onder onze waardigheid...dus terug zijn we met een treintje gegaan en echt...six flags is er niets bij...volgens mij was de steilheid van deze route in tegenspraak met de natuurwetten!!! en het dal was diep...en op sommige punten had je net teveel goed uitzicht....jullie horen het al van deze trip waren vooral de weg naar beneden en naar boven de moeite waard!!


Op dit moment zijn we in Sydney, daar zijn we na onze avonturen heen gereden...een Hostel vinden dat niet vol was werd nog even een opgave, maar het is gelukt..en gelukkig niet in een dorm (slaapzaal met reizigers die het stoer vinden een week achter elkaar dronken te zijn).

Straks wat eten en kijken wat we morgen gaan doen...door de harbour met een Ferry, surfen, naar vlooienmarkten, auto inleveren, het kan allemaal.


Oh ja....gister was er in het dorp natuurlijk niet zoveel te doen, dus ik ben weer gaan lezen...en je raadt het al...boek uit. (Ontdekking van de hemel) En wat ik altijd al had met boeken die ik goed vind...tijdens het lezen wil je altijd snel verder, omdat je wil weten hoe het verhaal verder gaat (niet eens hoe het afloopt, maar echt hoe het verder gaat) maar ja..dan is het boek op een gegeven moment natuurlijk afgelopen...en dan is het balen dat je niet meer verder kan lezen, want het is zo'n goed boek!! Gek zo'n dubbel gevoel.

Nu heb ik natuurlijk geen boeken meer mee...dus waarschijnlijk ga ik nu met de vooraad van Sascha beginnen ;-))


Groetjes!!!

Last Updated ( Thursday, 02 August 2007 )
< Previous   Next >